Monday, 2 April 2012

Permainan Kanak-kanak Zaman Dulu

Sape yang lahir tahun 80'an?
Mesti korunk penah main permainan ni kan.

♥ Main Baling Selipar : Paling best permainan nie. Besenye cik ai ni maen time cuti sekolah jer. Yang paling best bile duk baling pakai selipar yang wrne putih pastu tali die warne biru tue. Tu kalo kene baling kat badan tue mau berbirat jgk tue



♥ Batu Seremban : Ni biase nye dak pompuan je yang main. Dak laki xmo maen knonnye x macho la tu. cait..!!


♥ Yang ni cik ai xtau panggil ape. Dulu siap abah tlg buat kan benda alah nie. pastu peluru die cik ai gune surat khabar yang da rendam dalam air tue. Pastu sumbat surat khabar tu dlm benda nie


♥ Ceper : hahhahaaa. cik ai taiko dlu ni maen ceper. Maen smpai 3 atau 4 orang. Pastu terkene turn dak yang terer maen, yang x terer tu kene la menunggu. Kadang2x tu smpi bosan dibuatnye menunggu giliran x tiba2x


♥ Pukul Berapa Datuk Harimau : "Pukul berapa datuk harimau, Pukul satu!!" ingat lagi x lagu die cmne.Yang paling cik ai x boleh lupe tue, siap koyak2x baju mmber yang jd ketua tue sbb kene tarik ngan anak buah. Punya la xnak kne tangkap ngan datuk harimau kan


♥ Brick Games : Zaman dulu kalo la ader games ni mmg da mewah sgt la. Cik ai dlu abah penah beli kan game nie pastu kene sorok ngan mak. Hahahhaa. Sampai ke sudah x jmpe. Mak ckp kalo x disorokkan nnt asyik maen games je. Pastu kalo nak maen tue siap pnjam umah sebelah lagi. Kelakar la


♥ Game Huruf : cik ai panggil ni games huruf. Games ni menguji daya pemikiran kita tau. Kengkadang tu bnda yang x penah kita dengar, bile maen games nie kite ley dengar tau


♥ Main pemadam : Dulu cik ai suke beli pemadam bayk2x. Kumpul mcm2x jenis gmambar kat pemadam tue. Smpai satu tahap tue, bile keje sekolah tersilap tue sanggup x gune pemadam yang bertimbun tue. Yang digunakan pemdam yang da kecik2x tue. Selalu kene marah ngan abah. hahahhahaaa


♥ Teng-teng : Main terlompat-lompat mcm katak. Macam2x bentuk lagi kot yang ada kalo x silap cik ai la


Rindunye zaman nie
Waktu ni xde la nak segan maen ngan lelaki
Banyak la lagi permainan yang ader
Sampai tak tersenarai cik ai
Budak zaman sekarang xde la nak merasa permainan cmni
Budak sekarang duk maen PSP, maen game kat tenet
Langsung xdak sikap kemasyarakatan kan
Andai la dapat diundur kan masa semula
Bahgia nya dunia ini
♥ I MISS THIS MOMENT ♥

♥ BRIDE TO BE ♥

4 comments:

CtAyue said...

rindu jugak..hehe.awak pgl ceper yer tudung botol tu.sy pgl lain..hehe.. tapi itulah yg plg suke sgt main. ;)

cik ai said...

org jhor panggil ceper
hik3x.
ayu panggil ape eak =)

gdsbnga said...

mase kekecik dulu kite paling suke main nenek kebayan + lengkap dengan pakej main nyorok2 sekali . hehehehe

cik ai said...

hahahhaaa.
maen nenek kebayan.
yang ttup2x mte tu ea.
pastu nenek tu duk tengah2x kan.
ke cik ai silap =)